Ziedo asinis un saņem virtuli

Šī gada 6. jūnijā, pirmdien visiem asins donoriem, kuri apmeklēs Valsts asinsdonoru centra (VADC) izbraukumu pie Dailes teātra, specializētajā autobusā, ZE Donats dāvinās īpašo virtuli.

Izbraukums pie Dailes teātra paredzēts no pulksten 8.00- 14.00, un 10.00 izbraukumā ieradīsies ZE Donats pārstāvji, kuri ne tikai ziedos asinis, bet arī dalīs īpašos virtuļus.

Pārējā dienas garumā ik katram donoram pēc asins ziedošanas būs iespēja saņemt kuponu, kuru līdz pat 30. jūnijam, varēs apmainīt pret bezmaksas virtuli ZE Donats kafejnīcā, Kr. Valdemāra ielā 18, Rīgā.
“Mēs visi mīlam virtuļus. Tajos ir kāds spēks, kas ikviena baudītāja sejā izraisa smaidu. Un smaidu izraisa arī labu darbu veikšana. Tāpēc apturam ikdienas skrējienu, padomājam par visiem, kuriem mūsu palīdzība ir nepieciešama, un ļaujamies sevis palutināšanai,” aicina ZE Donats pārstāvis Guntis Jirgensons.

VADC atgādina, ka par asins donoru var kļūt, ja :

• Esi 18 līdz 65 gadus jauns;
  • Sver ne mazāk par 50 kg;
  • Dienā pirms asins nodošanas neesi lietojis alkoholu;
  • Esi paēdis, izgulējies, atpūties, jūties labi;
  • Esi vesels un pēdējā laikā neesi slimojis;
  • Pirms tam esi lietojis veselīgu uzturu un daudz šķidruma;
  • Neesi nodevis asinis vismaz deviņas nedēļas, un 12 mēnešu periodā to jau neesat darījis četras reizes (attiecas uz sievietēm) vai sešas reizes (attiecas uz vīriešiem, pie kam pēc sestās reizes vīriešiem jāievēro trīs mēnešu pārtraukums).

Atgādinām, lai nodotu asinis, līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte). Pie reģistrācijas asins nodošanai nepieciešams uzrādīt arī bankas konta numuru, jo no 2015. gada 1. jūlija uzsākti bezskaidras naudas norēķini.

Aicinām asins donorus sekot līdzi jaunākajai informācijai VADC mājaslapā www.donors.lv vai sazināties, zvanot pa telefonu 6 7471472.

Pašlaik gaidām visu asinsgrupu donorus, bet jo īpaši O-, B- un AB-.

Informācijai:
Zane Mousavi, VADC preses sekretāre