Izglāb dzīvību – piedalies Donoru dienā Liepājā!

Pirmdien, 24. augustā Liepājas Latviešu biedrības namā gaidāma rosība. Te Valsts asinsdonoru centrs (VADC) īpašā izbraukumā gaida gan tādus asins donorus, kas asinis ziedojuši jau iepriekš, gan īpaši tādus, kas to nolems darīt pirmo reizi.

Ja esi 18 līdz 65 gadus jauns, sver ne mazāk par 50 kg, dienā pirms asins nodošanas neesi lietojis alkoholu, esi paēdis, izgulējies, atpūties, jūties labi, esi vesels un pēdējā laikā neesi slimojis, esi pirms tam ir lietojis veselīgu uzturu un daudz šķidruma, šī ir Tava iespēja izdarīt kaut ko labu un izglābt kāda cilvēka dzīvību. Turklāt asins ziedošana ir veselīga! Nododot asins, organismā tiek stimulēta asinsrades sistēma un atjaunots asins sastāvs.

Donoru dienā - 24. augustā asinis varēs ziedot no 10:30 – 14:30 Liepājas Latviešu biedrības namā (Rožu laukums 5/6). VADC īpaši aicina atsaukties A rēzus pozitīvo, kā arī O rēzus negatīvo, B rēzus negatīvo, A rēzus negatīvo asins grupu donorus, jo šo asiņu krājumi šobrīd nav pietiekamā daudzumā.

Atceries - ziedojot asins, nepieciešams uzrādīt personu apliecinošu dokumentu – pasi, ID karti vai autovadītāja apliecību. Nepieciešams līdzi paņemt arī bankas konta numuru.

Ja netiec šajā dienā - nebēdā. Asinis regulāri var ziedot Liepājas reģionālās slimnīcas Asins sagatavošanas nodaļā, Slimnīcas ielā 25 pirmdienās, otrdienās no plkst. 8:15 - 10:00 un trešdienās no 8:15 - 12:00. Pirms doties ziedot asinis slimnīcā, iepriekš jāpiesakās Asins sagatavošanas nodaļā pa tālruni 63403229 vai 26557743.

Donoru diena notiek Valsts Asinsdonoru centra kampaņas „Mums ir viena asinsrite” ietvaros, kas tiek īstenota, lai atgādinātu, ka mēs visi esam saistīti un kādu dienu asinis var vajadzēt jebkuram no mums.

Informācijai:
Gunta Misāne, kampaņas reģionālo pasākumu koordinatore
29115356,